veelgestelde
vragen

Sinds de start van de coronacrisis in maart 2020 heeft Art and the City het roer omgegooid om het cursusaanbod met dezelfde kwaliteit digitaal aan te bieden. Dit is zowel de docenten als de cursisten boven verwachting goed bevallen. Daarom blijven alle groepslessen digitaal. Iets gemist? Geen probleem! De les wordt opgenomen en je kunt deze in je eigen tijd terugkijken. Toch liever op locatie les? Kies dan voor een privécursus.

De laptops die Art and the City gebruikt zijn van Apple, maar de aanschaf van een laptop is uiteraard heel persoonlijk. Welke laptop je nodig zal hebben is mede afhankelijk van je budget. Het advies is een laptop met SSD-schijf, behalve als je een Macbook Pro hebt. Het geheugen, de processorsnelheid en Windows of Apple is een kwestie van budget en voorkeur, evenals bijvoorbeeld een externe harde schijf. Kijk hier voor informatie over onder andere RAM.

Minimale eisen Windows:

  • scherm 13 inch
  • 3200 x 1800 pixels
  • opslag 512 GB
  • i7 processor, 2,7 Ghz
  • werkgeheugen 16 GB
 

Minimale eisen Macintosh:

  • scherm 13,3 inch
  • 2560 x 1600 pixels
  • opslag 256 GB
  • 2 Ghz iCore processor
  • werkgeheugen 8 GB

Zeker! Allereerst kun je 7 dagen gebruik maken van de gratis versie. Daarna kun je een studentenabonnement afsluiten door aan te geven dat je een cursist bent bij Art and the City! Je betaalt dan 19,66 in plaats van 60,49! Je krijgt hierover extra informatie voor aanvang van je cursus.

De basiscursussen zijn geschikt voor beginnende ontwerpers. Geen ervaring = geen probleem!

Als je een les hebt gemist zijn er meerdere opties. Je kunt aansluiten bij een andere groep, of er voor kiezen de les privé in te halen. Volg je een digitale cursus? Dan krijg je ook altijd de opname van de les toegestuurd om terug te kijken.

In de basiscursussen zal je nog geen werk maken dat voldoende is voor een portfolio. Dat komt pas in het vervolgtraject, waarbij je uitgebreid de tijd krijgt om collages, posters en illustraties te maken aan de hand van verschillende vormgevingsaspecten. Het ligt echter uiteraard ook aan de tijd en moeite die je er zelf in stopt! Hoe meer je thuis oefent, hoe sneller je kan maken wat je wilt. 

De feedback die je in de lessen krijgt van de docent en je medestudenten helpen je verder te ontwikkelen. Veel vlieguren maken, goed kijken, dingen namaken en analyseren zijn van groot belang. Op deze manier ontwikkel je je smaak en voorkeur. Kijk ook naar de designtrends van nu en het aankomende jaar en speel hier slim op in.

Als je een goede kans wilt maken op de arbeidsmarkt, is het zeer gewenst dat je een opleiding Grafische Vormgeving hebt gevolgd. Hier bestaan diverse opleidingen voor. Als je net van de middelbare school komt, kan het slim zijn om een vierjarige opleiding te volgen. Echter, als je die tijd gehad hebt en denkt aan een carrièreswitch, is de online opleiding Grafische Vormgeving van Art and the City voldoende om serieus genomen te worden op de arbeidsmarkt of om voor jezelf te beginnen.

Eerlijk: veel verschil is er niet! Grof gezegd: een grafisch ontwerper maakt een complete analyse van een bedrijf en bedenkt visuele oplossingen. Denk aan de opbouw van een website en wat er hier voor content op moet komen te staan. Een grafisch vormgever kijkt vooral naar het uiterlijk van het totaal, verdiept zich tevens in de visie van het bedrijf (kleurstellingen bijvoorbeeld) en maakt het geheel mooier en inzichtelijker. In de praktijk worden de begrippen echter door elkaar gebruikt en doet niemand hier moeilijk over.

Als startend vormgever in loondienst begin je vaak met een basissalaris. Ga ervan uit dat je als junior start met een kleine €1900,- bruto per maand, wat uit kan groeien tot zo’n €2800,- per maand. Het loont zich zeker om ook kennis op te doen van SEO om verder te groeien tot bijvoorbeeld content creator. Wil je doorgroeien tot Art Director? Dan verdien je al snel €3500,-! 

Bekijk de voorbeelden van de les met docente Inge Stolwijk!
Video afspelen
Video afspelen

ontwikkel jezelf

Het ontwikkelen van je creativiteit ligt aan de basis van de opleidingen van Art and the City. Creativiteit heeft vooral te maken met lef. Probeer het gewoon! Lukt het niet? Probeer het nog een keer. Daag jezelf uit om niet met het eerste antwoord genoegen te nemen. Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden en hoe gaaf is het als je dit beeld zelf kunt ontwerpen?

wees creatief

Creativiteit werkt net als een spier. Die kun je trainen, maar om hem sterk te houden, moet je dat wel regelmatig doen. Pas dan levert het echt iets op. Je moet jezelf het liefst elke dag even aan het werk te zetten om er de vruchten van te plukken. Daarom volg je niet alleen de reguliere groepslessen, maar krijg je ook thuisopdrachten die gezamenlijk worden besproken.

haal een diploma

Het diploma is een keurmerk waardoor je bewijs hebt dat je op hoog niveau kan werken met Photoshop, InDesign en Illustrator. Art and the City en het diploma zijn branche-erkend door de NRTO en CRKBO. Dit betekent dat de opleidingen getoetst zijn aan meerdere kwaliteitseisen.

ontmoet designers

De docenten zijn allemaal freelancers werkzaam als creatieve professionals. Denk hierbij aan grafische vormgevers, illustrators, animators, kunstenaars, fotografen, webdesigners en ga zo maar door! Dit houdt het lesmateriaal actueel en de voorbeelden en thuisopdrachten extra inspirerend.

boost je cv

Kunnen werken met Adobe software is tegenwoordig vaak niet alleen een pré, maar ook een must binnen de creatieve sector. Maar ook veel bedrijven buiten de creatieve sector zien steeds meer de voordelen van een in-house ontwerper. 

krijg feedback

Elk eerste half uur van de les bespreek je met de docent de thuisopdrachten. Je kunt al je vragen stellen en bekijkt de uitwerkingen van je medecursisten.

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?