veelgestelde vragen

Sinds de start van de coronacrisis in maart 2020 heeft Art and the City het roer omgegooid om het cursusaanbod met dezelfde kwaliteit digitaal aan te bieden. Dit is zowel de docenten als de cursisten boven verwachting goed bevallen. Daarom blijven alle groepslessen digitaal. Iets gemist? Geen probleem! De les wordt opgenomen en je kunt deze in je eigen tijd terugkijken. Toch liever op locatie les? Kies dan voor een privécursus.

De laptops die wij gebruiken hebben het merk Lenovo, Asus of Apple maar de aanschaf van een laptop is uiteraard heel persoonlijk. Welke laptop je nodig zal hebben tijdens een cursus of opleiding is mede afhankelijk van je budget. Wij adviseren wel een laptop met SSD-schijf, behalve als je een Apple Macbook Pro hebt. Het geheugen, de processorsnelheid en Windows of Apple is een kwestie van budget en voorkeur, evenals bijvoorbeeld een externe harde schijf (wel erg handig voor backups en het opslaan van al die grote, grafische bestanden!). Op de website van de consumentenbond vind je koopadvies, gebruikstips en onderwerpen die je kunnen helpen bij de aanschaf.

Voorbeeld van minimale eisen (Windows):

  • scherm 13 inch
  • 3200 x 1800 pixels
  • opslag 512 GB
  • i7 processor, 2,7 Ghz
  • werkgeheugen 16 GB

Voorbeeld van minimale eisen (Macintosh):

  • scherm 13,3 inch
  • 2560 x 1600 pixels
  • opslag 256 GB
  • 2 Ghz iCore processor

Zeker! Allereerst kun je 7 dagen gebruik maken van de gratis versie. Daarna kun je een studentenabonnement afsluiten door aan te geven dat je een cursist bent bij Art and the City! Je betaalt dan 19,66 in plaats van 60,49! Je krijgt hierover extra informatie voor aanvang van je cursus.

De basiscursussen zijn geschikt voor beginnende ontwerpers. Geen ervaring = geen probleem!

Als je een les hebt gemist zijn er meerdere opties. Je kunt aansluiten bij een andere groep, of er voor kiezen de les privé in te halen. Volg je een digitale cursus? Dan krijg je ook altijd de opname van de les toegestuurd om terug te kijken.

Stuur zo snel mogelijk een mail naar docent@artandthecity.com en vermeld je naam, de cursus en de datum van de les.

Het diploma is een keurmerk waardoor je bewijs hebt dat je om kan gaan met de drie belangrijkste Adobe programma’s. Art and the City en het diploma zijn branche-erkend door de NRTO en CRKBO. Een eenduidig, coherent portfolio is voor een beginnende grafisch ontwerper echter ook zeer belangrijk. Hoe beter deze is – en hoe meer tijd jij bereid bent hierin te stoppen – hoe groter de kans van slagen.

De feedback die je in de lessen krijgt van de docent en je medestudenten helpen je verder te ontwikkelen. Veel vlieguren maken, goed kijken, dingen namaken en analyseren zijn van groot belang. Op deze manier ontwikkel je je smaak en voorkeur. Daarnaast is het belangrijk om geordend te werken, zodat je geen bestanden kwijtraak. Tot slot helpt het als je oefent met het geven van constructieve feedback. Zo leer je kijken naar details en dit kun je weer toepassen op je eigen werk.

In de basiscursussen zal je nog geen werk maken dat voldoende is voor een portfolio. Dat komt pas in het vervolgtraject en de eventuele specialisatie die je kunt kiezen, zoals het maken van Infographics of Photoshop voor Social Media. Het ligt echter uiteraard ook aan de tijd en moeite die je er zelf in stopt! Hoe meer je thuis oefent, hoe sneller je kan maken wat je wilt. 

De prijzen die op de website staan zijn exclusief BTW. Er komen geen andere kosten bij. Wel dien je zelf voor de aanschaf van de Adobe software te zorgen. Ook het certificaat dat je na afloop kunt aanvragen is bij de prijs inbegrepen.

Bekijk een voorbeeld van de les met docente Inge Stolwijk!
Video afspelen
Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?