Ik heb geen laptop. Kan ik er een van jullie gebruiken?
Ja, dat kan. Tegen een kleine vergoeding kan je een van onze laptops tijdens de lessen gebruiken. Zie voor de actuele prijzen en direct boeken: https://www.artandthecity.com/cursus/laptop-huren/

 

Adobe CC is een duur programma. Hoe kan ik het toch gebruiken?
Je kunt een studentenversie-jaarabonnement afsluiten bij Adobe. Eventueel gebruik je de proefversie; die is gratis 7 x een dag te gebruiken.

 

Kan ik een gemiste les inhalen?

Hoewel je over het algemeen best een les kunt missen omdat de docent bij aanvang van de volgende les altijd een korte samenvatting geeft, is het ook mogelijk een les in te halen bij een andere groep.

De Eerste inhaalles is gratis! bel of mail ons even om de datum door te geven.

Daarna kost het wat geld  – Zie voor de actuele prijzen en direct boeken: https://www.artandthecity.com/product-categorie/les-inhalen/ 
Je kunt ook een les inhalen als privé-les. Deze is dan iets korter (namelijk 1 ½ uur in plaats van 2 ½ uur) maar flexibeler in te plannen. Zie voor de actuele prijzen en direct boeken: https://www.artandthecity.com/cursus/les-inhalen-als-priveles/

 

Hoe kan ik mij afmelden voor een les omdat ik verhinderd of ziek ben?
Stuur een e-mail naar office@artandthecity.com en vermeld daarbij de stad waar je de lessen volgt, de cursusnaam en de datum van de les. De cursuscoördinator kan het dan aan de docent doorgeven.

 

Kun je gemakkelijk parkeren bij jullie? En wat zijn de kosten?
Bij al onze locaties is parkeren in principe geen probleem. Hieronder een overzicht van de parkeermogelijkheden en kosten per locatie.

  • Amsterdam: voor de deur €2,40 per uur. Op 3 minuten lopen (buiten de ring) geldt een tarief van €1,40 per uur en na 19.00 uur gratis; bijvoorbeeld in de Sinjeur Semeynsstraat.
  • Den Haag: op het terrein van BINK36 is het voor bezoekers de eerste 3 uur gratis parkeren. Daarna geldt een tarief van €4,- per uur.
  • Eindhoven: voor de deur en gratis.
  • Rotterdam: voor de deur. Overdag geldt een uurtarief van €1,67. Na 18.00 is parkeren gratis.
  • Utrecht: voor de deur en is gratis.

Jullie geven een syllabus bij de cursus? Wat staat daar in?
De syllabus is een naslagwerk met daarin de onderwerpen per les en de huiswerkopdrachten. Daarnaast ontvang je ook een mapje met afbeeldingen om mee te oefenen, in de les en thuis.

Alle tips en trucs laat de docent vooral zien in de lessen.

 

Door het volgen van de lessen, waarin je technieken oefent en mondelinge instructies ontvangt van de docent, krijg je de techniek onder de knie. Voor de meeste mensen werkt het goed om aantekeningen te maken tijdens de lessen.

De les is zeer interactief. Je hebt steeds een docent die met je meekijkt.

 

Kan ik buiten de lessen om een van de docenten spreken?
Al onze docenten werken als freelancer voor Art and the City en zijn alleen beschikbaar tijdens de cursus. Overdag werken zij voor andere opdrachtgevers en zijn dus niet voor cursisten bereikbaar.

Voor praktische vragen of ziekmeldingen kun je wel altijd Art and the City mailen (office@artandthecity.com). 
Vragen die je hebt bij het maken van huiswerk verzamel je en kan je de eerstvolgende les stellen aan de docent. Het is makkelijker om je vraag te beantwoorden tijdens de les en zo hebben de andere cursisten er ook nog wat aan.

 

Waarom zijn jullie cursussen relatief zo goedkoop?
We zijn inderdaad goedkoop maar de kennis die wij overdragen is kostbaar. Wij proberen de prijs zo laag mogelijk te houden door efficiënt om te gaan met secundaire kosten die we maken. De lokalen en ateliers die wij gebruiken worden bijvoorbeeld buiten lestijden benut voor andere creatieve activiteiten, zoals schilderen.

 

Zijn de prijzen op de website all-inclusive of komen er nog kosten bij?

De prijzen die op de website staan zijn exclusief BTW. Er komen geen andere kosten bij.

Wel dien je zelf voor de eventuele aanschaf van de Adobe- of andere software te zorgen.

Ook kun je bijvoorbeeld bij ons een laptop huren, maar de kosten hiervan staan ook op de website vermeld.

Tijdens de lessen trakteren wij op koffie, thee en wat lekkers, zo veel als je wilt en het certificaat dat je na afloop kunt aanvragen is ook bij de prijs inbegrepen.

 

Hoe groot zijn de cursusgroepen?

In principe tussen de 3 en 9 personen. Wij houden de groepen bewust klein om kwaliteit en persoonlijke aandacht te waarborgen. Het kan voorkomen dat een groep door omstandigheden eens wat groter of wat kleiner is, maar dit gebeurt sporadisch.

 

Wat voor soort mensen komen naar de cursussen?

Dat verschilt enorm. Vaak zijn het professionals die naast hun eigen werk in bijvoorbeeld de communicatie of marketing, ook kennis willen opdoen over grafische vormgeving. Soms zijn het mensen die een carrièreswitch voor ogen hebben (vaak volgen zij dan, naast de basis cursus DTP, ook de gevorderde cursus DTP) maar ook mensen die gewoon uit persoonlijke interesse graag willen leren omgaan met de programma’s. We hebben cursisten van alle leeftijden, maar in principe wel uitsluitend volwassenen.