Wat kan ik leren met welk programma?

Hoe kan ik snel een logo aanpassen?

Importeer of open een logo in Adobe Illustrator. Gebruik het witte pijltje om de paden te vervormen. Dubbelklik op de vierkante blokjes van een pad.

Welk Adobe programma gebruik ik om een boekje te maken?

Dat kan je het beste doen met Indesign waar je gemakkelijk een drukklaar product kan maken met meerdere programma’s.

Moet ik mijn foto’s in RGB of CMYK modus laten staan om het te laten drukken?

Gewoon alles leren van een docent en feedback krijgen op je werk? boek een cursus

 

Waar staan de letters C M Y K voor?

  • C = cyaan (blauw)
  • M = magenta (dieproze)
  • Y = yellow (geel)
  • K = Key (zwart)

En waar staat R G B voor?

  • R = rood
  • G = groen
  • B = blauw

RGB wordt gebruikt voor het scherm. De kleuren worden opgebouw uit die 3 tinten. Wit en Zwart worden gevormd door de aanwezigheid van licht – danwel de afwezigheid van licht waardoor je alleen maar zwart overhoud.

Over de kleurmodus en uiteraard over kleurenleer en gebruik leer je meer bij de DTP grafisch ontwerp basiscursus.

Wat zijn de verschillen tussen Photoshop, Illustrator en Indesign?

Illustrator is een vectorbewerkingsprogramma. De belangrijkste toepassing is het ontwerpen van logo’s of huisstijlen zoals visitekaartjes of verpakkingen. Illustrator wordt voornamelijk door grafisch ontwerpers gebruikt maar ook door technisch tekenaars of illustratoren gebruikt. Een vector afbeelding kan je bovendien ongestoord schalen zonder beeldverlies.

Photoshop is een pixelbewerkingsprogramma en wordt grotendeels gebruikt voor fotobewerking. Grafisch ontwerpers en fotografen gebruiken dit programma met als doel drukwerk, online uitingen of zelfstandige foto’s te realiseren. De mogelijkheden zijn enorm, maar komen grotendeels neer op het donker of lichter maken van een foto, de kleuren veranderen, montages maken, bijsnijden of uitknippen, vergroten of verkleinen.

Met InDesign breng je alles samen, het werkt als een frame waarbinnen je foto’s, afbeeldingen of logo’s (gemaakt in Illustrator) plaatst. InDesign is zeer geschikt om meerdere pagina’s te maken zoals bij tijdschriften, boeken of folders. Met zowel Photoshop als Illustrator kan je tekst bewerken maar de mogelijkheden op typografisch gebied van InDesign zijn zeer uitgebreid en gemakkelijk te bewerken.

Alle bestanden van deze drie programma’s zijn over en weer te gebruiken en te importeren.

Hoe zit het met kans op werk binnen het vakgebied grafisch vormgeving, nadat ik de cursussen heb afgerond?

Uiteraard kunnen wij daar geen garantie opgeven maar met een beetje lef en de kennis die je opdoet in de basis en gevorderde cursus lukt het een aantal mensen wel om opdrachten binnen te slepen. Opdrachtgevers kijken overigens vooral naar je portfolio en luisteren maar een kleine beetje naar je enthousiaste verhaal.

Wat is het verschil tussen de beroepen DTP’er en Vormgever? 

Wij gebruiken zelf ook de begrippen DTP’er en vormgever door elkaar. Als je als vormgever – meestal voor jezelf- gaat werken dan heb je heel veel vrijheid in het opzetten van een ontwerp. Ga je als DTP’er ergens aan de slag dan kan het zijn dat je wat meer op basis van al bestaande ontwerpen- templates- werkt en de tekst opmaakt en afbeeldingen plaatst. Maar.. om het nog wat ingewikkelder te maken: er bestaan ook tal van leuke functies die vallen onder te term ‘creatief DTP’er’ waarbij je behalve standaard opmaak ook zelfstandig ontwerpen kan maken voor advertenties, posters of logo’s.

 

13 redenen om lessen te volgen bij Art and the City

13 redenen om lessen te volgen bij Art and the City

×

Hallo!

We zijn er even niet maar stuur een mailtje naar office@artandthecity.com

× How can I help you?