085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

cursus Webdesign

Heb jij een website (met webwinkel) die je ook graag zelf bij wil kunnen houden? Geen budget voor een webdesigner die het dagelijkse onderhoud doet? Leer zelf op eenvoudige manier je website opzetten en bijhouden tijdens de cursus webdesign!

webdesign data

Adobe XD, Elementor en WordPress

Een goede website, een coole app of een mooie webwinkel beginnen? Je komt nergens zonder een webdesigner. Tijdens deze cursussen leer je jezelf of je klant in de digitale kijker te zetten. Hoe vertaal je de (huis)stijl van je klant naar een grafisch aantrekkelijke website? Je leert de principes van digitaal tekenen en digitale beeldbewerking in functie van de bouw van websites. Denk aan de opbouw van de User Interface van een website met aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Daarnaast leer je hoe je bij een klant op gestructureerde wijze de cruciale informatie kan verzamelen om een “klantgerichte” website te bouwen. Je leert de wensen van de klant om te zetten in een esthetisch en juridisch correcte website.

Adobe XD

Adobe XD is een geweldig ontwerpprogramma voor mensen die zich bezig houden met onder andere UI-ontwerp, UX-ontwerp, prototyping, responsive website-ontwerp en meer. Binnen mum van tijd mak je een gedetailleerde schets van een website (of van een app, mocht je je daarmee bezig houden). Art City biedt zowel een basis als vervolg cursus van dit prachtige Adobe programma. Er is bovendien veel aandacht voor het ontwerp proces waarbij je de opbouw van de User Interface scherp in de gaten houdt.

Elementor

Elementor is een page builder, ontwikkeld door Pojo. Met deze page builder kun je live pagina’s bouwen. Dat wil zeggen dat je niet in een schema blokken neerzet, maar dat je meteen ziet wat je doet. Elementor is dus een page builder voor WordPress met een drag en drop interface. Dit houdt in dat je met Elementor geavanceerde pagina’s voor je website kunt maken, zonder een enkele regel code te schrijven. Gebruik bijvoorbeeld templates of secties van templates om je website tot een coherent ten prettig ontwerp te maken.

Wordpress

WordPress is het populairste content management systeem (CMS) ter wereld. De basis software om een website mee te bouwen. Je maakt er onder andere pagina's en blogberichten mee aan. Binnen het framewerk van wordpress voeg je een (zelfgekozen) thema toe, plugins en je kiest een 'editor' zoals bijvoorbeeld Elementor. De plugins die je toevoegt zijn afhankelijk van het doel van je website; wil je bijvoorbeeld een Webwinkel inrichten zal je de plugin WooCommerce moeten installeren en alles wat daar bij hoort.

vragen over de cursus webdesign of de modules?

Open chat
Vragen? chat met Art City
Hallo, hier Team Art City - kan ik je helpen?