085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

opleiding
grafische
vormgeving

Tijdens de opleiding Grafisch Ontwerp leer je werken met InDesign, Photoshop en Illustrator. De eerste modules starten met de broodnodige techniek. Na verloop van tijd wordt de aandacht verschoven van techniek naar concept. Er wordt bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van een eigen (huis)stijl. Aan het eind van de opleiding bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

indesignTemplatesanders-02

Digitaal klaslokaal

grafisch ontwerp

Een opleiding grafische vormgeving van 6 maanden - inclusief diploma

De opleiding bestaat uit 6 modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator Basis, Vervolg & Pro. In totaal zijn dit 24 lessen van 2,5 uur. Tijdens deze deeltijdopleiding leer je niet alleen alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s, maar ook over compositie, kleurgebruik, beeldcommunicatie en typografie. Na het afronden van de modules kom je in aanmerking voor het afleggen van het examen. Heb je deze met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een diploma. In het geval van een onvoldoende, is het mogelijk kosteloos een herkansing te doen. Deze opleiding kost € 2.250,00 ex btw en € 2.722,50 incl btw. Betalen in termijnen is mogelijk.

Maak kennis en stel al je vragen!

Leer ons kennen en stel al je vragen!

Boek een afspraak met de opleidingsadviseur want wij willen jou ook leren kennen voor je je inschrijft. 

Boek een afspraak

 

DE OPLEIDING

Binnen 6 maanden aan de slag als grafisch ontwerper? Dat kan!

De voordelen van Art City:

art and the city the movie
Video afspelen

INDESIGN, ILLUSTRATOR EN PHOTOSHOP

Leer alles over de drie belangrijkste programma's van Adobe!

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

hoe werkt het?

Modulair onderwijs.

De grafisch vormgeving opleiding is modulair opgebouwd. Modulair onderwijs houdt in dat de opleiding bestaat uit negen verschillende modules. Je mag dus zelf bepalen met welk van de drie programma’s – Photoshop, InDesign of Illustrator – je wilt beginnen. Ook kun je er voor kiezen om de lessen fysiek te volgen in een van onze studio’s, online in het digitale klaslokaal of thuis met een privédocent. Persoonlijke begeleiding staat bij ons bovenaan, welke lesvorm je dan ook kiest. Na afloop van elke afgeronde cursus ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je aanvragen via het evaluatieformulier zodra je klaar bent met de laatste les.

grafisch ontwerper opleiding

Voorwaarden
om mee te doen aan de opleiding

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving wordt gewerkt aan een aantal grote opdrachten, zoals het ontwikkelen van een huisstijl en ontwerpen van een logo en visitekaartjes. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten die in de syllabus staan te maken. Bij voorkeur werk je met eigen materiaal (zoals foto’s, iconen, teksten, logo’s). Daarnaast moet je uiteraard beschikken over de benodigde programma’s. Deze kun je via Art City voor een gereduceerd studententarief aanschaffen bij Adobe. Heb je al ervaring met één van de Adobe programma’s? Neem dan contact met ons op om te overleggen. In sommige gevallen kun je namelijk vrijstelling krijgen voor één of meerdere modules.

hoe is de opleiding opgebouwd?

Werkvormen.

Art City biedt de graphic design opleiding op drie verschillende manieren aan: fysiek, privé of digitaal. Kies je voor een digitale opleiding? Dan kun je kiezen tussen 1 of 2  lessen per week. Ga je liever voor een privé-opleiding? Dan kun je je tijd uiteraard helemaal zelf invullen. Het examen wordt individueel gehouden via Zoom en bestaat uit drie onderdelen: een thuisopdracht, theoretische meerkeuzevragen en een praktijkopdracht. Op alledrie de onderdelen moet een voldoende behaald zijn om het diploma in ontvangst te mogen nemen.  

Lengte en duur.

Volg je twee lessen per week, dan duurt de opleiding drie maanden. Geen tijd voor zo'n intensief lesprogramma? Dan kun je er voor kiezen de modules te spreiden. Volg je 1 les per week? Dan duurt de opleiding 6 maanden.

Kosten.

De online opleiding kost € 2250 excl. BTW en € 2722,50 incl. BTW. Een bijkomende kostenpost is het studentenabonnement van Adobe a 19,99,- incl. BTW per maand. Hiermee krijg je toegang tot de volledige Adobe Creative Cloud.

Doel

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je je onder andere ontwikkelen tot grafisch ontwerper, vormgever, creatief DTP’er, illustrator, multimedia vormgever of webdesigner.

Startniveau.

Een vooropleiding is bij ons niet nodig. Ook voorkennis van de programma's of grafisch ontwerp is geen verplichting. Door middel van persoonlijke begeleiding vinden cursisten snel hun kracht!

Examen & diploma.

Indien het examen met goed gevolg afgerond is, ontvang je een Grafisch Ontwerp Diploma. Het examen is erop gericht een basis te bieden voor een grafisch portfolio.

Studiebelasting.

Elke module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Daarnaast is er ongeveer 3 uur per week nodig om de opdrachten te maken. Om die reden raden we mensen met een fulltime baan aan 1 les per week te volgen.

Open chat
1
Vragen?
Hallo, kan ik je helpen?