085 – 130 12 49

ma - vr 09:00-17:00

opleiding
grafische
vormgeving

Wil jij je foto’s professioneel kunnen bewerken in Photoshop? Of een prachtige lay-out kunnen maken in InDesign met je eigen logo, gemaakt met Illustrator? Door te kiezen voor de opleiding Grafische Vormgeving vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en doe je brede kennis op op het gebied van grafisch design. Ook geschikt voor carrièreswitchers en beginners! Vooropleiding niet nodig.

cursus indesign basis

In het digitale klaslokaal!

Photoshop, Illustrator en InDesign

Opleiding grafische vormgeving van 6 maanden

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving leer je werken met InDesign, Photoshop en Illustrator. De eerste modules starten met de broodnodige techniek. Na verloop van tijd wordt de aandacht verschoven van techniek naar concept. Er wordt bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van een eigen (huis)stijl. Aan het eind van de opleiding bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

De opleiding bestaat uit 6 modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator Basis en Vervolg. In totaal zijn dit 24 lessen van 2,5 uur. Tijdens deze deeltijdopleiding leer je niet alleen alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s, maar ook over compositie, kleurgebruik, beeldcommunicatie en typografie.

Na het afronden van de modules kom je in aanmerking voor het afleggen van het examen. Heb je deze met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een diploma. In het geval van een onvoldoende, is het mogelijk kosteloos een herkansing te doen. Daarnaast ontvang je na afloop van elke afgeronde cursus een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je aanvragen via het evaluatieformulier zodra je klaar bent met de laatste les.

De opleiding kost 2.250,00 excl. BTW en € 2.722,50 incl. BTW. Uiteraard is het mogelijk om in termijnen te betalen. Er zijn vier startmomenten per jaar. Klik op de button hieronder om de startdata te bekijken.

DE OPLEIDING

Binnen 6 maanden aan de slag als grafisch ontwerper? Dat kan!

De voordelen van Art and the City:

Video afspelen

hoe werkt het?

Modulair onderwijs.

De opleiding is modulair opgebouwd. Modulair onderwijs houdt in dat de opleiding bestaat uit zes modules: Photoshop Basis en Vervolg, InDesign Basis en Vervolg, Illustrator Basis en Vervolg.

De opleiding is online te volgen, maar de basismodules vinden ook plaats in de studio in Utrecht. Persoonlijke begeleiding staat bovenaan, welke lesvorm je ook kiest. Zowel digitaal als fysiek is er veel interactie tussen de docent en studenten en is het elk moment mogelijk om vragen te stellen! Liever privëles? Ook dat is mogelijk. Neem contact op om te overleggen over de mogelijkheden!

Maak kennis en stel je vragen!

Leer Art and the City kennen en stel al je vragen aan opleidingsadviseur Francisca! Bespreek je leerdoelen, je vooropleiding, je wensen en passies! Boek een afspraak:

 


grafische vormgeving

Goed om te weten

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving wordt gewerkt aan een aantal grote opdrachten, zoals het ontwikkelen van een huisstijl en ontwerpen van een logo en visitekaartjes. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten te maken. Daarnaast moet je beschikken over de Adobe programma’s. Deze kun je via Art City voor een gereduceerd studententarief aanschaffen. Heb je al ervaring met één van de Adobe programma’s? Neem dan contact met ons op om te overleggen. In sommige gevallen kun je namelijk vrijstelling krijgen voor één of meerdere modules.

Lengte en duur.

De reguliere opleiding duurt zes maanden. Je volgt dan 1 les per week. Het is ook mogelijk de opleiding versneld te volgen. Neem dan contact op met Art and the City voor een op maat gemaakt rooster.

Kosten.

De online opleiding kost €2.250 excl. BTW en €2.722,50 incl. BTW. Een bijkomende kostenpost is het Adobe abonnement à 19,99,- incl. BTW per maand. Hiermee krijg je toegang tot de volledige Adobe Creative Cloud.

Doel

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je je onder andere ontwikkelen tot grafisch ontwerper, vormgever, creatief DTP’er, illustrator, multimedia vormgever of webdesigner.

Startniveau.

Een vooropleiding is niet nodig. Ook voorkennis van de programma's of grafisch ontwerp is geen verplichting. Door middel van persoonlijke begeleiding vinden cursisten snel hun kracht! Basiskennis van een computer is vereist, zoals 'copy/paste'.

Examen & diploma.

Indien het examen met goed gevolg afgerond is, ontvang je een Grafisch Ontwerp Diploma.Het examen wordt gehouden via Zoom en bestaat uit drie onderdelen: een thuisopdracht, theoretische meerkeuzevragen en een praktijkopdracht.

Studiebelasting.

Elke module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Daarnaast is er ongeveer 3 uur per week nodig om de opdrachten te maken. Heb jij een fulltime baan? Dan is het slim om niet meer dan 1 les per week te volgen.

Open chat
1
Vragen? chat met Art City
Hallo, kan ik je helpen?