opleiding grafische vormgeving

Wil jij je foto’s professioneel kunnen bewerken in Photoshop? Of een prachtige lay-out kunnen maken in InDesign met je eigen logo, gemaakt in Illustrator? Door te kiezen voor de opleiding Grafische Vormgeving vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en doe je brede kennis op op het gebied van grafisch design. Ook geschikt voor beginners!

Leer in 6 maanden de basis van vormgeving

Opleiding Grafische Vormgeving

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving leer je vormgeven met InDesign, Photoshop en Illustrator. De eerste modules starten met de broodnodige techniek. Daarna wordt de aandacht verschoven van techniek naar concept. Er wordt bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van een eigen (huis)stijl. Aan het eind van de opleiding bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

De opleiding bestaat uit 6 modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator Basis en Vervolg. In totaal zijn dit 24 lessen van 2,5 uur. In deze deeltijdopleiding leer je niet in de eerste plaats alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s. In de tweede plaats wordt ingegaan op compositie, kleurgebruik, beeldcommunicatie en typografie.

Startdata opleiding

opleiding grafische vormgeving

btw-vrij

Wil jij btw-vrij studeren? Dat kan! Omdat Art City een geregistreerd onderwijsinstituut is bij het CRKBO, is het mogelijk om de opleidingen en cursussen btw-vrij aan te bieden. Als ondernemer kun je je btw vaak aftrekken, maar sta jij niet ingeschreven bij de KVK? Dan is deze opleiding ook voor jou nét wat meer betaalbaar!

De opleiding kost €2.370,- excl. btw en € 2.867,70 incl. btw. Dit scheelt dus maar liefst €497,70. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om in termijnen te betalen.

stap-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget! Met deze subsidie van €1.000,- is er nog maar een restbedrag over van €1.370,- excl. btw.

Vermeld bij je aanmelding dat je gebruik wilt maken van STAP. Dan betaal je nog niets en ontvang je van Art City een aanmeldingsbewijs om in te dienen bij het STAP-portaal.

werktuig ppo

Korting op studeren? Ja, dat lees je goed! Met Werktuig PPO kun je 1/3 van je studiekosten vergoed krijgen. Maar hoe dan?

Werktuig PPO staat voor Permanente Professionele Ontwikkeling. Deze financiële bijdrage is speciaal voor mensen die werken in de culturele of creatieve sector. Zo kun je voor een laag bedrag een cursus of opleiding bij Art and the City volgen.

Aanmelden of meer weten? Klik hier.

De opleiding is modulair opgebouwd. Modulair onderwijs houdt in dat de opleiding bestaat uit verschillende modules: Photoshop Basis en Vervolg, InDesign Basis en Vervolg, Illustrator Basis en Vervolg.

Volg meerdere modules en verzamel zo alle skills die je nodig hebt om voor het examen op te gaan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om alles in één keer te volgen door je gelijk in te schrijven voor de opleiding.

Digitaal klaslokaal

De opleiding is online te volgen via Zoom en daarnaast ook privé te volgen op locatie. Persoonlijke begeleiding staat bovenaan, welke lesvorm je ook kiest. Zowel digitaal als fysiek is er veel interactie tussen de docent en studenten en is het elk moment mogelijk om vragen te stellen! Bovendien wordt de les opgenomen en kun je deze 30 dagen lang in je eigen tijd terugkijken.

Na het afronden van de modules kom je in aanmerking voor het afleggen van het examen. Indien deze met goed gevolg is afgerond, ontvang je een diploma. In het geval van een onvoldoende, is het mogelijk kosteloos een herkansing te doen. Daarnaast ontvang je na afloop van elke afgeronde cursus een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je aanvragen via het evaluatieformulier zodra je klaar bent met de laatste les.

Tijdens de opleiding Grafische Vormgeving wordt gewerkt aan een aantal grote opdrachten, zoals het ontwikkelen van een huisstijl en ontwerpen van een logo en visitekaartjes. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten te maken. Daarnaast moet je beschikken over de Adobe (software) programma’s. Deze kun je via Art City voor een gereduceerd studententarief aanschaffen. Heb je al ervaring met één van de Adobe programma’s? Neem dan contact met ons op om te overleggen. In sommige gevallen kun je namelijk vrijstelling krijgen voor één of meerdere modules.

De reguliere opleiding duurt zes maanden. Je volgt dan 1 les per week. Het is ook mogelijk de opleiding versneld te volgen. Neem dan contact op met Art and the City voor een op maat gemaakt rooster.

Elke module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Daarnaast is er ongeveer 3 uur per week nodig om de opdrachten te maken. Heb jij een fulltime baan? Dan is het slim om niet meer dan 1 les per week te volgen.

Een vooropleiding is niet nodig. Ook voorkennis van de programma’s of grafisch ontwerp is geen verplichting. Door middel van persoonlijke begeleiding vinden cursisten snel hun kracht! Basiskennis van een computer is vereist, zoals ‘copy/paste’.

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je je onder andere ontwikkelen tot grafisch ontwerper, vormgever, creatief DTP’er, illustrator, multimedia vormgever of webdesigner.

Wil je jouw leerdoelen bespreken? Overleggen of dit de juiste opleiding voor je is? Misschien heb je vragen over jouw startniveau of wil je je portfolio laten zien? Plan dan een afspraak in met de opleidingsadviseur.

opleiding grafische vormgeving

De nieuwe opleiding: Conceptoptwikkeling

Wil jij jouw creatieve ideeën tot leven brengen? Heb jij de technische vaardigheden onder de knie, maar weet je nog niet hoe je deze techniek moet inzetten om jouw ontwerpen zo goed mogelijk te maken? Dan is de nieuwe opleiding Conceptontwikkeling iets voor jou.

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?