opleiding grafische vormgeving

Wil jij je foto’s professioneel kunnen bewerken in Photoshop? Een prachtige lay-out kunnen opmaken in InDesign? Je eigen logo ontwerpen in Illustrator? Dan is de opleiding Grafische Vormgeving iets voor jou. Leer werken met Adobe, verdiep je in de vormgevingsaspecten en start jouw carrière als grafisch ontwerper!

Haal in 6 maanden een diploma

Opleiding Grafische Vormgeving

In de opleiding Grafische Vormgeving leer je vormgeven met InDesign, Photoshop en Illustrator. De eerste modules starten met de broodnodige techniek. Daarna wordt de aandacht verschoven van techniek naar concept. Er wordt bijvoorbeeld uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van een eigen (huis)stijl. Aan het eind van de opleiding bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

De opleiding bestaat uit 6 modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator Basis en Vervolg. In totaal zijn dit 24 lessen van 2 uur. In deze deeltijdopleiding leer je niet alleen alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s, maar er wordt ook uitgebreid ingegaan op compositie, kleurgebruik, beeldcommunicatie en typografie.

Startdata opleiding

opleiding grafische vormgeving

Aanvullend individueel leertraject

Vanaf 2022 is het mogelijk om in aanvulling op je opleiding 1 op 1 coaching aan te vragen. Deze coach begeleidt je ten tijde van je studie. Om de maand heb je een digitale coachingsessie waarin je inzicht krijgt in je leerproces, je gestimuleerd wordt hierin stappen te zetten én op een gestructureerde manier je leerdoelen te behalen.

Modulair onderwijs betekent dat de opleiding bestaat uit verschillende modules die ook los te volgen zijn. De opleiding bestaat uit 6 modules: Photoshop Basis en Vervolg, InDesign Basis en Vervolg en Illustrator Basis en Vervolg. Heb je een les gemist? Dan kun je gemakkelijk aansluiten bij een andere groep of de opname zo vaak terugkijken als je maar wilt!

Na de laatste les volgt het examen. Als je deze met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een diploma. In geval van een onvoldoende, is het mogelijk kosteloos te herkansen. Daarnaast ontvang je na afloop van elke module een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je aanvragen via het evaluatieformulier zodra je klaar bent met de laatste les.

De reguliere opleiding duurt zes maanden. Je volgt dan 1 les per week. Het is mogelijk de opleiding versneld te volgen door te kiezen voor 2 lessen per week. Neem hiervoor contact op met Art and the City voor een op maat gemaakt rooster.

Elke module bestaat uit 4 lessen van 2 uur. Tijdens de opleiding wordt gewerkt aan een aantal grotere opdrachten, zoals het ontwerpen van posters en collages. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten te maken. Denk aan ongeveer 5 uur per week.

Een vooropleiding is niet nodig. Ook voorkennis van de programma’s of grafisch ontwerp is geen verplichting. Door middel van persoonlijke begeleiding vinden studenten snel hun kracht! Basiskennis van een computer is vereist, zoals ‘copy/paste’.

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je je onder andere ontwikkelen tot grafisch ontwerper, vormgever, creatief DTP’er, illustrator, multimedia vormgever of webdesigner.

Om mee te doen aan de opleiding moet je beschikken over de Adobe programma’s. Deze kun je via Art and the City voor een gereduceerd studententarief aanschaffen. Hierover krijg je voor aanvang van de eerste les een mail met duidelijke instructies.

Wil je jouw leerdoelen bespreken? Overleggen of dit de juiste opleiding voor je is? Misschien heb je vragen over jouw startniveau of wil je je portfolio laten zien? Plan dan een afspraak in met de opleidingsadviseur.

opleiding grafische vormgeving

btw-vrij

Wil jij btw-vrij studeren? Dat kan! Omdat Art City een geregistreerd onderwijsinstituut is bij het CRKBO, is het mogelijk om de opleidingen btw-vrij aan te bieden. De opleiding kost €2.370,- ex. btw en € 2.867,70 incl. Dit scheelt dus maar liefst €497,70. Ook is het mogelijk om in termijnen te betalen.

stap-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget! Met deze subsidie van €1.000,- is er nog maar een restbedrag over van €1.370,-. Vermeld bij je aanmelding dat je gebruik wilt maken van STAP. Je betaalt dan nog niets. Ontvang je uiteindelijk geen subsidie? Dan kun je kosteloos annuleren.

werktuig ppo

Nog meer korting op studeren? Ja, dat lees je goed! Met Werktuig PPO kun je 1/3 van je studiekosten vergoed krijgen. Werktuig PPO staat voor Permanente Professionele Ontwikkeling. Deze financiële bijdrage is speciaal voor mensen die werken in de culturele sector. Meer weten? Klik hier.

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City!
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?