Opleiding
Grafisch Ontwerp

Tijdens de opleiding Grafisch Ontwerp leer je werken met InDesign, Photoshop en Illustrator. De eerste modules starten met de broodnodige techniek. Na verloop van tijd wordt de aandacht verschoven van techniek naar concept. Er wordt uitgebreid ingegaan op het ontwikkelen van een eigen (huis)stijl. Aan het eind van de opleiding bezit je alle vaardigheden die je nodig hebt om als  grafisch ontwerper aan de slag te gaan!

grafisch ontwerp

Een grafische opleiding van 6 maanden - inclusief diploma

De opleiding bestaat uit negen modules en het examen. Je volgt de modules Photoshop, InDesign en Illustrator Basis, Vervolg en Pro. In totaal zijn dit 24 lessen van 2,5 uur. Tijdens deze deeltijdopleiding leer je niet alleen alles over de belangrijkste drie Adobe programma’s, maar ook alles over compositie, kleurgebruik, beeldcommunicatie en typografie.

Na het afronden van de negen modules kom je in aanmerking voor het afleggen van het examen. Heb je deze met goed gevolg afgerond? Dan ontvang je een Grafisch Ontwerp diploma. In het geval van een onvoldoende, is het mogelijk eenmalig kosteloos een herkansing te doen.

De opleiding versneld volgen vanuit je eigen woonkamer? Dat kan! Nu de meeste mensen aan huis gebonden zijn, is het des te belangrijker jezelf te blijven ontwikkelen. Art City heeft door deze uitzonderlijke periode van quarantaine en lockdown een nieuwe lesvorm ontwikkeld, waarbij alle lessen digitaal gevolgd kunnen worden. Je kunt meekijken op het scherm van je docent en nog steeds gelijk om feedback vragen! Daarnaast worden de lessen opgenomen, zodat je alles nogmaals kunt terugkijken in je eigen tijd! Indien een module niet voldoende aanmeldingen heeft om van start te gaan, zal gezorgd worden voor een passende vervangingen. Indien er te veel aanmeldingen zijn, zal de groep opgesplitst worden.

Digitaal klaslokaal

Kies voor art city academy

Binnen 6 maanden aan de slag als grafisch ontwerper? Dat kan!

De voordelen van Art City Academy:

hoe werkt het?

Modulair onderwijs.

Modulair onderwijs houdt in dat de opleiding bestaat uit negen verschillende modules. Je mag dus zelf bepalen met welk van de drie programma’s – Photoshop, InDesign of Illustrator – je wilt beginnen. Ook kun je er zelf voor kiezen om de lessen klassikaal te volgen in een van onze studio’s, online in het digitale klaslokaal of thuis met een privédocent. Persoonlijke begeleiding staat bij ons bovenaan, welke lesvorm je ook kiest. Na afloop van elke afgeronde cursus ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je aanvragen via het evaluatieformulier.

Heads&footsFOR3pages-04

Voorwaarden
om mee te doen aan de opleiding

Tijdens de opleiding wordt gewerkt aan een aantal grote opdrachten, zoals het ontwikkelen van een huisstijl en ontwerpen van een logo en visitekaartjes. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten die in de syllabus staan te maken. Bij voorkeur werk je met eigen materiaal (zoals foto’s, iconen, teksten, logo’s). Daarnaast moet je uiteraard beschikken over de benodigde programma’s. Deze kun je via ons voor een gereduceerd studententarief aanschaffen bij Adobe CC. Om het examen af te leggen moet je zowel de basis als vervolg modules DTP hebben afgerond. Een vereiste vooropleiding is niet nodig. Iedereen met een interesse in grafisch ontwerp kan bij ons terecht! Heb je al ervaring met één van de Adobe programma’s? Neem dan contact met ons op om te overleggen. In sommige gevallen kun je vrijstelling krijgen voor één of meerdere modules.

hoe is de opleiding opgebouwd?

Werkvormen.

Art City biedt de opleiding op drie verschillende manieren aan: fysiek, privé of digitaal. Kies je voor een digitale opleiding? Dan kun je kiezen tussen 1 of 3 lessen per week. Ga je liever voor een privé-opleiding? Dan kun je je tijd uiteraard helemaal zelf invullen.

Het examen wordt een aantal keer per jaar gehouden via Zoom en bestaat uit drie onderdelen: een thuisopdracht, theoretische meerkeuzevragen en een praktijkopdracht. Op alledrie de onderdelen moet een voldoende behaald zijn om het diploma in ontvangst te mogen nemen. 

Lengte en duur.

Volg je drie lessen per week, dan duurt de opleiding drie maanden. Geen tijd voor zo'n intensief lesprogramma? Dan kun je er uiteraard voor kiezen de modules te spreiden en er langer over te doen. Volg je 1 les per week? Dan duurt de opleiding 6 maanden.

Startniveau.

Een vooropleiding is bij ons niet nodig. Ook voorkennis van de programma's of grafisch ontwerp is geen verplichting.

Kosten.

De online opleiding kost € 2020 excl. BTW en € 2444,20 incl BTW. Een bijkomende kostenpost is het studentenabonnement van Adobe (19,99,- incl. BTW per maand). Hiermee krijg je toegang tot de volledige Adobe Creative Cloud.

Doel

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je je ontwikkelen tot grafisch ontwerper, DTP’er, illustrator, multimedia vormgever, webdesigner of grafisch operator.

Examen & diploma.

Als je het examen met goed gevolg afrond ontvang je een Grafisch ontwerp Diploma.

Studiebelasting.

Elke module bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. Daarnaast is er ongeveer 3 uur per week nodig om de thuisopdrachten te maken.

Open chat
1
Vragen?
Hi, kan ik je helpen?